JAk lubie piec ciasta ktore zajmuja nawet kilka godzin , tak obiadmusi byc szybki i smaczny
.Przepis pochodzi z jednej z moich ostatnio zakupionych ksiazek gdzie potrawy wymagaja mniej niz 60 minut na przygotowanie a i smakuja ciut wykwintniej
2 Piersi z kurczaka
4 plastry prosciutto lub innej dobrej szynki
6 plastrow fontiny
sol, pieprz
jajo,
maka
bulka tarta
W glebokim talerzu rozbeltujemy jajko. NA jeden plytki talerz wysypujemy make, na drugi bulke tarta.
Piersi z kurczaka lekko rozbijamy , doprawiamy sola i pierzem a nastepnie panierujemy w kolejnosci maka- jajo- bulka tarta. Na patelce roztapiamy 2 lyzki masla, a nastepnie podsmazamy panierowane piersi. Kiedy zmienia kolor, i sie ladnie zarumienia, przekladamy mieso do zaroodpornego naczynia . Na kazda piers kladziemy po 2 plastry prosciutto , nastepnie fontine i zapiekamy w 180 C przez 15 minut.
Fontina doskonale sie sie skomponuje z szynka i kuerczakiem
Podawac z ryzem


2 Piersi z kurczaka
4 plastry prosciutto lub innej dobrej szynki
6 plastrow fontiny
sol, pieprz
jajo,
maka
bulka tarta
W glebokim talerzu rozbeltujemy jajko. NA jeden plytki talerz wysypujemy make, na drugi bulke tarta.
Piersi z kurczaka lekko rozbijamy , doprawiamy sola i pierzem a nastepnie panierujemy w kolejnosci maka- jajo- bulka tarta. Na patelce roztapiamy 2 lyzki masla, a nastepnie podsmazamy panierowane piersi. Kiedy zmienia kolor, i sie ladnie zarumienia, przekladamy mieso do zaroodpornego naczynia . Na kazda piers kladziemy po 2 plastry prosciutto , nastepnie fontine i zapiekamy w 180 C przez 15 minut.
Fontina doskonale sie sie skomponuje z szynka i kuerczakiem

Podawac z ryzem