- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
250 g szynki
litr rosołu
2 łyżki masła
2 cebule
300 g sera cheddar
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
chilli w proszku
1 szklanka mleka
sól
1 ząbek czosnku
Cebulę posiekać i obsmażyć na maśle. Zalać rosołem. Gotować ok 10 min. Zmiksować. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek rozetrzeć z solą. Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z mlekiem. Ser z mlekiem i czosnek połączyć z zupą, dodać szynkę. Podgrzewać, mieszając aż ser się rozpuści. Dodać paprykę, chilli i sól.
Podawać z białym pieczywem.
litr rosołu
2 łyżki masła
2 cebule
300 g sera cheddar
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
chilli w proszku
1 szklanka mleka
sól
1 ząbek czosnku
Cebulę posiekać i obsmażyć na maśle. Zalać rosołem. Gotować ok 10 min. Zmiksować. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek rozetrzeć z solą. Ser zetrzeć na drobnej tarce, wymieszać z mlekiem. Ser z mlekiem i czosnek połączyć z zupą, dodać szynkę. Podgrzewać, mieszając aż ser się rozpuści. Dodać paprykę, chilli i sól.
Podawać z białym pieczywem.