Pilaf cytrynowo-bazyliowy

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
1 i 1/2 szkl ryzu basmati
2 szkl rosolu vege lub drobiowego
1 lyzka wiorow z cytryny (kupujecie organiczne jesli macie uzyc skorke?czy to ja przesadzam?)
1/4 szkl swiezej bazylii

Ryz wyplukac i gotowac z rosolem i cytryna do wchloniecia plynow. Zakryc szczelnie i odstawic na 5 min.
Doprawic sola,i pieprzem (polecam cytrynowy) i dodac pokrojona w cienkie paski bazylie.

Podaje sie z grilowanym kurczakiem czy ryba, ale nie trzeba sie tego bardzo mocno trzymac.
Jest bardzo aromatyczny i bardzo, baardzo dobry.
 

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
kermidt @ 27 Mar 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=6810101 lyzka wiorow z cytryny (kupujecie organiczne jesli macie uzyc skorke?czy to ja przesadzam?)
nie, nie przesadzasz Ker
icon_smile.gif

ten pilaf bardzo ciekawie brzmi, chyba zrobie go w ten weekend
icon_smile.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy