- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
1 i 1/2 szkl ryzu basmati
2 szkl rosolu vege lub drobiowego
1 lyzka wiorow z cytryny (kupujecie organiczne jesli macie uzyc skorke?czy to ja przesadzam?)
1/4 szkl swiezej bazylii
Ryz wyplukac i gotowac z rosolem i cytryna do wchloniecia plynow. Zakryc szczelnie i odstawic na 5 min.
Doprawic sola,i pieprzem (polecam cytrynowy) i dodac pokrojona w cienkie paski bazylie.
Podaje sie z grilowanym kurczakiem czy ryba, ale nie trzeba sie tego bardzo mocno trzymac.
Jest bardzo aromatyczny i bardzo, baardzo dobry.
2 szkl rosolu vege lub drobiowego
1 lyzka wiorow z cytryny (kupujecie organiczne jesli macie uzyc skorke?czy to ja przesadzam?)
1/4 szkl swiezej bazylii
Ryz wyplukac i gotowac z rosolem i cytryna do wchloniecia plynow. Zakryc szczelnie i odstawic na 5 min.
Doprawic sola,i pieprzem (polecam cytrynowy) i dodac pokrojona w cienkie paski bazylie.
Podaje sie z grilowanym kurczakiem czy ryba, ale nie trzeba sie tego bardzo mocno trzymac.
Jest bardzo aromatyczny i bardzo, baardzo dobry.