Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pischinger - pochwała prostoty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marcelina" data-source="post: 47821" data-attributes="member: 48"><p>Przepis pochodzi z ''Ck kuchnia'' R Makłowicza</p><p></p><p>Tort pischinger</p><p></p><p>5 - 6 wafli </p><p>100g gorzkiej czekolady </p><p>150 g masła </p><p>100 g cukru </p><p>2 żółtka </p><p>100 g orzechów </p><p></p><p>polewa: 100 g czekolady, 50 g masła </p><p></p><p>Masło utrzeć na pianę, dodać utarte żółtka z cukrem, startą czekoladę i orzechy. Masą smarujemy wafle, składając jeden na drugim, ostatniego nie smarujemy na wierzchu. Całość przyciskamy deseczką, obciążamy i odstawiamy do chłodu. </p><p>Polewa - czekoladę wkładamy do miseczki skrapiamy wodą, dodajemy masło i rozgrzewamy na parze na gładką masę. Polewę wylewamy na tort i rozsmarowujemy nożem maczanym w gorącej wodzie.</p><p></p><p>Oskar Pischinger wiedeński cukiernik, żyjący w drugiej połowie XIX wieku byl autorem przepisu, który wytrzymał próbę czasu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marcelina, post: 47821, member: 48"] Przepis pochodzi z ''Ck kuchnia'' R Makłowicza Tort pischinger 5 - 6 wafli 100g gorzkiej czekolady 150 g masła 100 g cukru 2 żółtka 100 g orzechów polewa: 100 g czekolady, 50 g masła Masło utrzeć na pianę, dodać utarte żółtka z cukrem, startą czekoladę i orzechy. Masą smarujemy wafle, składając jeden na drugim, ostatniego nie smarujemy na wierzchu. Całość przyciskamy deseczką, obciążamy i odstawiamy do chłodu. Polewa - czekoladę wkładamy do miseczki skrapiamy wodą, dodajemy masło i rozgrzewamy na parze na gładką masę. Polewę wylewamy na tort i rozsmarowujemy nożem maczanym w gorącej wodzie. Oskar Pischinger wiedeński cukiernik, żyjący w drugiej połowie XIX wieku byl autorem przepisu, który wytrzymał próbę czasu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pischinger - pochwała prostoty
Top
Bottom