- Lut 22, 2011
- 5,138
- 0
- 0
Dzis robilam i wyszly bardzo dobre
Skladniki:
300g maki pszennej
5g proszku do pieczenia
1 plaska lyzeczka soli
3 lyzeczk przyprawy ziolowej do pizzy lub mozna samemu zmieszac oregano z tymiankiem i bazyli z odrobina czosnku
2 jajka
300 ml mleka
150g krojonej w kostke szynki (mozna tez dodac salami jak ktos lubi)
150g startego zoltego sera (ja dalam goude)
90g roztopionego masla
szczypta galki muszkatulowej
pieprz do smaku
Szynke podsmazamy na patelni by odparowala z niej woda. Ser trzemy na tarce z grubymi oczkami. Make, proszek, ziola mieszamy razem i dodajemy jajka oraz mleko. Do masy dodajemy reszte skladnikow. Mieszamy wszystko lyzka do polaczenia sie skladnikow i wlewamy do papilotek. Pieczemy na termoobiegu 20 minut. Po 20 minutach sprawdzamy patyczkiem i jak trzeba dopiekamy jeszcze troche. Na 5 minut przed wylaczeniem piekarnika posypujemy muffinsy z gory odrobina sera zeby sie zapiekl. Mozna dodac tez oliwki jak ktos lubi
a zdjecie wkleje wieczorkiem
Smacznego

Skladniki:
300g maki pszennej
5g proszku do pieczenia
1 plaska lyzeczka soli
3 lyzeczk przyprawy ziolowej do pizzy lub mozna samemu zmieszac oregano z tymiankiem i bazyli z odrobina czosnku
2 jajka
300 ml mleka
150g krojonej w kostke szynki (mozna tez dodac salami jak ktos lubi)
150g startego zoltego sera (ja dalam goude)
90g roztopionego masla
szczypta galki muszkatulowej
pieprz do smaku
Szynke podsmazamy na patelni by odparowala z niej woda. Ser trzemy na tarce z grubymi oczkami. Make, proszek, ziola mieszamy razem i dodajemy jajka oraz mleko. Do masy dodajemy reszte skladnikow. Mieszamy wszystko lyzka do polaczenia sie skladnikow i wlewamy do papilotek. Pieczemy na termoobiegu 20 minut. Po 20 minutach sprawdzamy patyczkiem i jak trzeba dopiekamy jeszcze troche. Na 5 minut przed wylaczeniem piekarnika posypujemy muffinsy z gory odrobina sera zeby sie zapiekl. Mozna dodac tez oliwki jak ktos lubi

a zdjecie wkleje wieczorkiem

Smacznego
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: