Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Pizzowe bułeczki Adioli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Akulka" data-source="post: 306543" data-attributes="member: 1177"><p>A ja polecam Pizzowe bułeczki Adioli z pl.rec.kuchnia. Pyszne są, wklejam bo warto je spróbować. Polecam. </p><p>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ </p><p><strong>Pizzowe buleczki Adioli na ok. 20 szt </strong></p><p></p><p>Ciasto </p><p>50 g drozdzy </p><p>100 g plynnej margaryny </p><p>2 dl wody </p><p>1 lyzeczki soli </p><p>2 jajka </p><p>9 dl maki </p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia </p><p></p><p></p><p>Podgrzac margaryne i wode do 37&quot; wlozyc drozdze i wymieszac </p><p>Wymieszac z jajkami,sola,maka i proszkiem do pieczenia-dokladnie </p><p>wyrobic-rosnie 45min. </p><p></p><p></p><p>Nadzienie </p><p>2 lyzki margaryny do smazenia </p><p>4 cebule </p><p>3 zabki czosnku </p><p>4 pomidory </p><p>4 lyzki koncentratu pomidorowego </p><p>1 lyzeczka oregano i bazylia </p><p>sol,pieprz do smaku </p><p></p><p>Czasem dodaje jakies resztki wedliny, pieczarki, zaleznie od wystroju </p><p>wnetrza lodowki( daje co mam pod reka). </p><p>Wszystko drobno pokroic i usmazyc na patelni,wystudzic. </p><p></p><p></p><p>Ja robie sobie 20 kulek w miare rownych i walkuje kazda, nakladam </p><p>nadzienie, zlepiam do dolu, smarowanie jajkiem, na to zolty starty ser i do </p><p>pieca. </p><p>Piec w 220&quot; az beda ladnie rumiane ( ok.15 min.).&quot; </p><p></p><p></p><p>1 dl = 100 ml </p><p>1 l = 10 dl</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akulka, post: 306543, member: 1177"] A ja polecam Pizzowe bułeczki Adioli z pl.rec.kuchnia. Pyszne są, wklejam bo warto je spróbować. Polecam. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ [B]Pizzowe buleczki Adioli na ok. 20 szt [/B] Ciasto 50 g drozdzy 100 g plynnej margaryny 2 dl wody 1 lyzeczki soli 2 jajka 9 dl maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia Podgrzac margaryne i wode do 37" wlozyc drozdze i wymieszac Wymieszac z jajkami,sola,maka i proszkiem do pieczenia-dokladnie wyrobic-rosnie 45min. Nadzienie 2 lyzki margaryny do smazenia 4 cebule 3 zabki czosnku 4 pomidory 4 lyzki koncentratu pomidorowego 1 lyzeczka oregano i bazylia sol,pieprz do smaku Czasem dodaje jakies resztki wedliny, pieczarki, zaleznie od wystroju wnetrza lodowki( daje co mam pod reka). Wszystko drobno pokroic i usmazyc na patelni,wystudzic. Ja robie sobie 20 kulek w miare rownych i walkuje kazda, nakladam nadzienie, zlepiam do dolu, smarowanie jajkiem, na to zolty starty ser i do pieca. Piec w 220" az beda ladnie rumiane ( ok.15 min.)." 1 dl = 100 ml 1 l = 10 dl [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Pizzowe bułeczki Adioli
Bottom