Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek na maślance
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 550757" data-attributes="member: 1716"><p>Olciek - a ile czasu mija od momentu zmiksowania ciasta do włożenia go do pieca? </p><p>Bo jeśli np. najpierw robisz ciasto, potem obierasz i szykujesz jakbła, rozkładasz je, a potem robisz kruszonkę - to to może być powodem. </p><p>Przez ten czas proszek do pieczenia z maślanką wybombelkują się i kiedt trafi już placek do pieca - wychodzi zakalec.</p><p></p><p>Jesli tak robiłaś to spróbuj najpierw zrobić kruszonkę - wrzucić ją do lodówki, potem przygotować owoce, blachę, a dopiero na koniec brać się za ciasto.</p><p></p><p>Acha - możesz też spróbować dodać ciut więcej mąki - niektóre mąki jakoś mają tak że niby daje się tyle ile stoi w przepisie a jst jej za mało - za luźne ciasto...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 550757, member: 1716"] Olciek - a ile czasu mija od momentu zmiksowania ciasta do włożenia go do pieca? Bo jeśli np. najpierw robisz ciasto, potem obierasz i szykujesz jakbła, rozkładasz je, a potem robisz kruszonkę - to to może być powodem. Przez ten czas proszek do pieczenia z maślanką wybombelkują się i kiedt trafi już placek do pieca - wychodzi zakalec. Jesli tak robiłaś to spróbuj najpierw zrobić kruszonkę - wrzucić ją do lodówki, potem przygotować owoce, blachę, a dopiero na koniec brać się za ciasto. Acha - możesz też spróbować dodać ciut więcej mąki - niektóre mąki jakoś mają tak że niby daje się tyle ile stoi w przepisie a jst jej za mało - za luźne ciasto... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek na maślance
Top
Bottom