Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek śmietanowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anni" data-source="post: 1125013" data-attributes="member: 17357"><p>[ATTACH=full]63462[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Ciasto:</p><p></p><p>6 jajek</p><p>1 szklanka maki</p><p>1 szklanka cukry (można dać trochę mniej)</p><p>1 łyżeczka amoniaku lub proszku do pieczenia</p><p></p><p>Krem:</p><p></p><p>0,5 litra gęstej i tłustej śmietany</p><p>1 szklanka cukru</p><p></p><p>Żółtka ubić z cukrem na puszystą i gęstą masę, Dodać mąkę wymieszaną z amoniakiem. Z białek ubić pianę i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową. Wlać do tortownicy i upiec biszkopt. Gotowy należy przekroić na trzy blaty</p><p>Biszkopt najlepiej jest upiec dzień wcześniej.</p><p>Śmietanę ubić z cukrem</p><p>Blaty biszkoptu nasączyć syropem (cukier+woda+alkohol np. koniak)</p><p>Nasączone blaty biszkoptowe smarować śmietanowym kremem, na który można utrzeć gorzką czekoladę lub można posypać siekanymi orzechami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anni, post: 1125013, member: 17357"] [ATTACH=full]63462[/ATTACH] Ciasto: 6 jajek 1 szklanka maki 1 szklanka cukry (można dać trochę mniej) 1 łyżeczka amoniaku lub proszku do pieczenia Krem: 0,5 litra gęstej i tłustej śmietany 1 szklanka cukru Żółtka ubić z cukrem na puszystą i gęstą masę, Dodać mąkę wymieszaną z amoniakiem. Z białek ubić pianę i ostrożnie wymieszać z masą żółtkową. Wlać do tortownicy i upiec biszkopt. Gotowy należy przekroić na trzy blaty Biszkopt najlepiej jest upiec dzień wcześniej. Śmietanę ubić z cukrem Blaty biszkoptu nasączyć syropem (cukier+woda+alkohol np. koniak) Nasączone blaty biszkoptowe smarować śmietanowym kremem, na który można utrzeć gorzką czekoladę lub można posypać siekanymi orzechami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Placek śmietanowy
Top
Bottom