- Lis 28, 2005
- 34,610
- 7,927
- 113
hazo @ 6 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=747385Może ktoś ma dobry patent na to, żeby ciasto z boków foremki przy podpiekaniu nie opadało. Zawsze tak mi się dzieje.Hazo, piękne zdjęcia.
Z moich obserwacji wynika, że ciasto trzeba robić nieco wyższe ( wystające nad rant formy), dokładnie je pokłuć widelcem i piec w 200 stopniach. Ważne jest wg mnie dobre schłodzenie przed pieczeniem i odpowiednio wysoka temperatura piekarnika. Metodę z fasolką też stosuję.
Ja robię je inaczej jak w przepisie - mąkę siekam z masłem, dodaję pozostałe składniki i szybko zagniatam, by nie dopuścić do roztopienia tłuszczu.
seniorka @ 6 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=747506Dla mnie autorytetem od pieczenia jest Joanna.Seniorko, wymądrzałam się trochę w Twoim wątku, ale do mistrzyni to mi jeszcze daleko....![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator: