- Lis 7, 2008
- 14,687
- 2
- 0
Placki kalafiorowo-serowe
(ok. 10 placków)
* 1 kalafior średniej wielkości
* 100g sera żółtego
* mała cebula lub pól większej
* duża garść posiekanej natki pietruszki
* 3 jajka
* 3-4 łyżki otrębów
* sól i pieprz do smaku
Kalafior ugotować wg swoich preferencji (ja gotuję na parze ok. 8 minut), wystudzić i barzo drobno posiekać.
Ser utrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę drobno posiekać.
Jajka roztrzepać z otrębami, solą i pieprzem. Ja daję ok. 1/2 łyżeczki soli i sporo pieprzu. Dodać kalafior i ser, wymieszać. Gdyby masa była zbyt gęsta dodać trochę śmietany.
Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
(ok. 10 placków)
* 1 kalafior średniej wielkości
* 100g sera żółtego
* mała cebula lub pól większej
* duża garść posiekanej natki pietruszki
* 3 jajka
* 3-4 łyżki otrębów
* sól i pieprz do smaku
Kalafior ugotować wg swoich preferencji (ja gotuję na parze ok. 8 minut), wystudzić i barzo drobno posiekać.
Ser utrzeć na grubych oczkach tarki, cebulę drobno posiekać.
Jajka roztrzepać z otrębami, solą i pieprzem. Ja daję ok. 1/2 łyżeczki soli i sporo pieprzu. Dodać kalafior i ser, wymieszać. Gdyby masa była zbyt gęsta dodać trochę śmietany.
Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.