- Wrz 14, 2004
- 2,084
- 0
- 0
Danie zgodne z metodą montignac
25 dag chudego twarogu
1 białko
ok. 6 dag pełnoziarnistej mąki pszennej
szczypta soli
sok i skórka z cytryny
troszkę proszku do pieczenia
ok. 1/3 szklanki mleka
1. Białko ubijamy na sztywną pianę.
2. Twaróg ucieramy z solą, mlekiem, sokiem i skórką z cytryny. Dodajemy mąkę z proszkiem i pianę, mieszamy.
3. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy na minimalnej ilości tłuszczu.
4. Placuszki podajemy z dżemem, duszonymi jabłkami, jogurtem owocowym lub posypane fruktozą.

25 dag chudego twarogu
1 białko
ok. 6 dag pełnoziarnistej mąki pszennej
szczypta soli
sok i skórka z cytryny
troszkę proszku do pieczenia
ok. 1/3 szklanki mleka
1. Białko ubijamy na sztywną pianę.
2. Twaróg ucieramy z solą, mlekiem, sokiem i skórką z cytryny. Dodajemy mąkę z proszkiem i pianę, mieszamy.
3. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta na rozgrzaną patelnię i smażymy na minimalnej ilości tłuszczu.
4. Placuszki podajemy z dżemem, duszonymi jabłkami, jogurtem owocowym lub posypane fruktozą.
