Spisane z telewizora
Kanału Kuchnia + gotował Gordon Ramsay, podaję 1/2 porcji:
- puszka tuńczyka odcedzonego z oleju, waga puszeczki 185g;
- ok. 1/2 cm startego imbiru;
- dymka ze szczypiorkiem pokrojone niezbyt drobno;
- parę gałązek kolendry pokrojonej jw.
- szczypta papryki, chili, pieprzu, mała szczypta soli lub pominąć;
- jedna łyżeczka sosu rybnego;
- parę pokrojonych listków limonki, nie miałam, dodałam startą skórkę z całej limonki;
- 1 rozbełtane jajo, by wszystko się skleiło;
Składniki wymieszać, kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron do zrumienienia.
Wyszło 5 zaskakująco dobrych placuszków, polecam.

- puszka tuńczyka odcedzonego z oleju, waga puszeczki 185g;
- ok. 1/2 cm startego imbiru;
- dymka ze szczypiorkiem pokrojone niezbyt drobno;
- parę gałązek kolendry pokrojonej jw.
- szczypta papryki, chili, pieprzu, mała szczypta soli lub pominąć;
- jedna łyżeczka sosu rybnego;
- parę pokrojonych listków limonki, nie miałam, dodałam startą skórkę z całej limonki;
- 1 rozbełtane jajo, by wszystko się skleiło;
Składniki wymieszać, kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron do zrumienienia.
Wyszło 5 zaskakująco dobrych placuszków, polecam.