- Wrz 17, 2004
- 1,305
- 0
- 0
Placki ziemniaczane bezglutenowe
4 średniej wielkości ziemniaki
2-3 łyżki kleiku kukurydzianego
sól
1 łyżka oleju
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce lub zmiksować w malakserze. Masę wymieszać z kleikiem i olejem, posolić do smaku. Smażyć beż tłuszczu na nieprzywierającej patelni lub piec w nagrzanym piekarniku przez 20-30 minut.
Przepis pochodzi ze strony Nestle
4 średniej wielkości ziemniaki
2-3 łyżki kleiku kukurydzianego
sól
1 łyżka oleju
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce lub zmiksować w malakserze. Masę wymieszać z kleikiem i olejem, posolić do smaku. Smażyć beż tłuszczu na nieprzywierającej patelni lub piec w nagrzanym piekarniku przez 20-30 minut.
Przepis pochodzi ze strony Nestle