Placki ziemniaczane

Alka

Member
Wrz 17, 2004
1,610
0
0
1 kg ziemniaków utartych drobniutko
1 szklanka wrzątku (jak kto może to mleka)
6 czubatych łyżek kleiku ryżowego
sól
Ziemniaki zalać wrzątkiem, dosypać resztę składników i dokładnie wymieszać. Pozostawić na ok. 15 minut. Smażyć na oleju jak kazde inne placki pyrane :lol:
 

Agniesia

Member
Wrz 14, 2004
431
0
0
A ja słyszałam od kogoś, że nie trzeba dodawać ani odrobiny mąki, wystarczy ziemniaki trochę odcisnąć, dodać jajko albo dwa, sól i można smażyć
icon_biggrin.gif
 

Agniesia

Member
Wrz 14, 2004
431
0
0
A tak w ramach łamigłówki: jak upiec bezjajeczny biszkopt? :lol: Znaczy się, chodzi mi o ciasto "lekkie i puszyste".
Masz ci los to dopiero zagadka
icon_sad.gif
ja niestety nie wiem ale może załóż nowy wątek np. w "Niebo w gębie", żeby więcej osób go przeczytało
icon_biggrin.gif
 

dorka

Member
Wrz 17, 2004
1,305
0
0
Alka, rozumiem , że przepiórczych też nie może?