- Mar 3, 2010
- 625
- 0
- 0
Potrzebujemy:
dużą cukinię lub 2 mniejsze
10 dkg żółtego sera
1 jajko
2-3 łyżki mąki
zmiażdżony ząbek czosnku
olej, sól, pieprz
Cukinię obrać, zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić, by puściła sok.
Potem sok zlać.
Ser zetrzeć na grubej tarce.
Cukinię wymieszać z pozostałymi składnikami, by uzyskać dość gęstą masę.
Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Podawać z sałatką z pomidorów i cebuli lub sosem jogurtowo-czosnkowym.
dużą cukinię lub 2 mniejsze
10 dkg żółtego sera
1 jajko
2-3 łyżki mąki
zmiażdżony ząbek czosnku
olej, sól, pieprz
Cukinię obrać, zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić, by puściła sok.
Potem sok zlać.
Ser zetrzeć na grubej tarce.
Cukinię wymieszać z pozostałymi składnikami, by uzyskać dość gęstą masę.
Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
Podawać z sałatką z pomidorów i cebuli lub sosem jogurtowo-czosnkowym.
