- Kwi 12, 2006
- 7,139
- 0
- 36
Robiłam po raz kolejny bo Zosiczka już kilka dni o nie prosiła!
Są pyszne, niezwykle delikatne, takie piankowe.
Pierwszy raz troche mi nie wyszły
z orginalnego przepisu dlatego poddałam go modifikacji.
Orginalny przepis tu:
http://kuchnianigellilawson.blog.onet.pl/P...2,ID393782472,n
Po przeróbkach:
- 3 jajka
- 2 łyżki stołowe cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 serki waniliowe homogenizowane Danio
- 80 g mąki
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dokładnie mieszamy z cukrami, dodajemy serek i mąkę . Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy białka do masy żółtkowo serowej i delikatnie mieszamy. Smażyłam na oleju bo mam nędzną patelnię, do której przywiera, ale na dobrej pewno można bez tłuszczu.
Najlepsze na parząco w język (Zosia) lub dla cierpliwych na ciepło!
Smacznego!
Są pyszne, niezwykle delikatne, takie piankowe.
Pierwszy raz troche mi nie wyszły
Orginalny przepis tu:
http://kuchnianigellilawson.blog.onet.pl/P...2,ID393782472,n
Po przeróbkach:
- 3 jajka
- 2 łyżki stołowe cukru
- 1 cukier waniliowy
- 2 serki waniliowe homogenizowane Danio
- 80 g mąki
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dokładnie mieszamy z cukrami, dodajemy serek i mąkę . Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy białka do masy żółtkowo serowej i delikatnie mieszamy. Smażyłam na oleju bo mam nędzną patelnię, do której przywiera, ale na dobrej pewno można bez tłuszczu.
Najlepsze na parząco w język (Zosia) lub dla cierpliwych na ciepło!
Smacznego!