Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z cukinią i parmezanem*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 146061" data-attributes="member: 30"><p><strong>Placuszki z cukinia i parmezanem</strong></p><p></p><p>Chrupiace, czosnkowe - pyszne same w sobie i rownie smaczne jako dodatek do innych dan.</p><p></p><p>1 kg cukinii</p><p>250g obranych ziemniakow</p><p>1/2 lyzeczki soku z cytryny</p><p>garsc posiekanej zielonej cebulki</p><p>1/2 szklanki startego parmezanu</p><p>3-4 posiekane zabki czosnku</p><p>1/3 szklanki posiekanej zielonej pietruszki</p><p>1 lyzeczka soli, lub do smaku</p><p>1/2 lyzeczki zmielonego pieprzu</p><p>1/3 szklanki maki</p><p>2 jajka</p><p>szczypta cukru</p><p></p><p>Cukinie i ziemniaki zetrzec na grubej tarce, skropic sokiem cytrynowym, aby warzywa nie zmienily koloru. Dobrze odcisnac (bardzo wazne!), dodac pozostale skladniki i dobrze wymieszac. Klasc lyzka na goracy olej i smazyc na dosc ostrym ogniu, az ladnie sie zrumienia z obu stron. Podawac z kwasna smietana lub sosem tzatziki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 146061, member: 30"] [B]Placuszki z cukinia i parmezanem[/B] Chrupiace, czosnkowe - pyszne same w sobie i rownie smaczne jako dodatek do innych dan. 1 kg cukinii 250g obranych ziemniakow 1/2 lyzeczki soku z cytryny garsc posiekanej zielonej cebulki 1/2 szklanki startego parmezanu 3-4 posiekane zabki czosnku 1/3 szklanki posiekanej zielonej pietruszki 1 lyzeczka soli, lub do smaku 1/2 lyzeczki zmielonego pieprzu 1/3 szklanki maki 2 jajka szczypta cukru Cukinie i ziemniaki zetrzec na grubej tarce, skropic sokiem cytrynowym, aby warzywa nie zmienily koloru. Dobrze odcisnac (bardzo wazne!), dodac pozostale skladniki i dobrze wymieszac. Klasc lyzka na goracy olej i smazyc na dosc ostrym ogniu, az ladnie sie zrumienia z obu stron. Podawac z kwasna smietana lub sosem tzatziki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Placuszki z cukinią i parmezanem*
Top
Bottom