- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
13 dag kaszy manny
500 ml mleka
2 jajka
2 łyżki cynamonu
3 łyżki oleju
cukier puder
1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
1. Mleko podgrzać w garnku na średnim ogniu. Wsypać kaszę, ciągle mieszając, tak by nie powstały grudki. Gotować 10 minut, zdjąć garnek z ognia, studzić kaszę 3-4 minuty, nie dłużej.
2. Dodać jajka i 2 łyżki cynamonu, dokładnie wymieszać i wlać do dużej prostokątnej blaszki o niskich brzegach. Wyrównać i pozostawić do ostygnięcia.
3. Pokroić kaszę i smażyć na patelni. Do cukru pudru dodać łyżeczkę cynamonu i posypać smażone placuszki.
Smacznego!
13 dag kaszy manny
500 ml mleka
2 jajka
2 łyżki cynamonu
3 łyżki oleju
cukier puder
1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
1. Mleko podgrzać w garnku na średnim ogniu. Wsypać kaszę, ciągle mieszając, tak by nie powstały grudki. Gotować 10 minut, zdjąć garnek z ognia, studzić kaszę 3-4 minuty, nie dłużej.
2. Dodać jajka i 2 łyżki cynamonu, dokładnie wymieszać i wlać do dużej prostokątnej blaszki o niskich brzegach. Wyrównać i pozostawić do ostygnięcia.
3. Pokroić kaszę i smażyć na patelni. Do cukru pudru dodać łyżeczkę cynamonu i posypać smażone placuszki.
Smacznego!