- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Prosty i bardzo smaczyny sposob na platki owsiane, przygotowane wieczor przed.
Na jedna porcje.
Do filizanki wsypuje:
1/3 szklanki platkow owsianych, zwyklych duzych
1 lyzeczke chia, bialych lub czarnych nasion
1 lyzeczke miodu
1 kopiasta lyzke jogurtu greckiego
1/3 szklanki mleka kokosowego (plynnego, z kartonu lub domowego)
Wszystko razem roztrzepuje, zakrywam folia i zostawiam na noc do napecznienia. Rano dodaje topping - moze to byc na przyklad mieszanka swiezych i suchych owocow, orezchow, nasion etc.
Na jedna porcje.
Do filizanki wsypuje:
1/3 szklanki platkow owsianych, zwyklych duzych
1 lyzeczke chia, bialych lub czarnych nasion
1 lyzeczke miodu
1 kopiasta lyzke jogurtu greckiego
1/3 szklanki mleka kokosowego (plynnego, z kartonu lub domowego)
Wszystko razem roztrzepuje, zakrywam folia i zostawiam na noc do napecznienia. Rano dodaje topping - moze to byc na przyklad mieszanka swiezych i suchych owocow, orezchow, nasion etc.
Ostatnią edycję dokonał moderator: