Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pleśniak
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katarzynka" data-source="post: 2288" data-attributes="member: 27"><p>składniki</p><p></p><p>1 kostka margaryny</p><p>3 szklanki mąki</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 budyń waniliowy lub śmietankowy w proszku</p><p>3 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>5 jajek</p><p>gorzkie kakao</p><p>owoce lub dżem</p><p></p><p>Zagnieść mąkę, margarynę, 1 całe jajko, 4 żółtka i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao.</p><p>Blachę posmarować tłuszczem. Na nią wyłożyć jedną część białego ciasta. Na to nałożyć owoce lub dżem. </p><p>Ubić pozostałe białka z budyniem i szklanką cukru. Na owoce nakładamy ucierając na tarce ciemne ciasto. Następnie ubitą pianę. Kolejną warstwę stanowi utarte białe ciasto. Piec w 200 stopniach przez 10 min, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec ok. 40 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katarzynka, post: 2288, member: 27"] składniki 1 kostka margaryny 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy w proszku 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek gorzkie kakao owoce lub dżem Zagnieść mąkę, margarynę, 1 całe jajko, 4 żółtka i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na trzy części, do jednej dodać kakao. Blachę posmarować tłuszczem. Na nią wyłożyć jedną część białego ciasta. Na to nałożyć owoce lub dżem. Ubić pozostałe białka z budyniem i szklanką cukru. Na owoce nakładamy ucierając na tarce ciemne ciasto. Następnie ubitą pianę. Kolejną warstwę stanowi utarte białe ciasto. Piec w 200 stopniach przez 10 min, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec ok. 40 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Pleśniak
Top
Bottom