Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Pljeskavica wesja qd
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1666183" data-attributes="member: 692"><p>Pljeskavica wersja qd</p><p></p><p> 500g mielonego mięsa wieprzowego ( najlepiej z łopatki)</p><p> 500g drobno mielonego mięsa wołowego ; najlepiej gotowego tatara</p><p> 1 cebula</p><p> 1 łyżeczka papryki w płatkach</p><p> 2 ząbki czosnku </p><p> papryka słodka mielona (1-2 łyżeczki)</p><p> pieprz, sól do smaku ( 1 łyżeczka lekko kopiata)</p><p> 1-2 łyżki białego wytrawnego wina</p><p></p><p>1. Siekamy cebulę i czosnek drobno i czosnkiem.</p><p>2. Dodajemy sól, paprykę i odrobinkę pieprzu. </p><p>3. Dodajemy mięso ( obydwa gatunki) wino i wszystko wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę.</p><p>4. Przekładamy do pudełka z pokrywką i odstawiamy do lodówki na 24 godziny.</p><p>5. Po tym czasie przerabiamy ( ręcznie) masę i wkładamy z powrotem do pudełka i do lodówki.</p><p>Po 48 godzinach dojrzewania można już smażyć cienkie kotlety i podawać np. z ajwarem.</p><p>Masa może leżeć w lodówce do 7 dni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1666183, member: 692"] Pljeskavica wersja qd 500g mielonego mięsa wieprzowego ( najlepiej z łopatki) 500g drobno mielonego mięsa wołowego ; najlepiej gotowego tatara 1 cebula 1 łyżeczka papryki w płatkach 2 ząbki czosnku papryka słodka mielona (1-2 łyżeczki) pieprz, sól do smaku ( 1 łyżeczka lekko kopiata) 1-2 łyżki białego wytrawnego wina 1. Siekamy cebulę i czosnek drobno i czosnkiem. 2. Dodajemy sól, paprykę i odrobinkę pieprzu. 3. Dodajemy mięso ( obydwa gatunki) wino i wszystko wyrabiamy ręcznie na jednolitą masę. 4. Przekładamy do pudełka z pokrywką i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. 5. Po tym czasie przerabiamy ( ręcznie) masę i wkładamy z powrotem do pudełka i do lodówki. Po 48 godzinach dojrzewania można już smażyć cienkie kotlety i podawać np. z ajwarem. Masa może leżeć w lodówce do 7 dni [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Pljeskavica wesja qd
Top
Bottom