Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Po prostu chalka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 517705" data-attributes="member: 59"><p>nie robilam jej ponad rok. Jak sie pracuje to tak to wyglada, az przyszla pora na powtorki... </p><p></p><p>1 i 1/2 szkl. wody</p><p>1 jajko</p><p>2/3 szkl. oleju</p><p>1 lyzka soli </p><p>kilo maki ( moze byc 4szkl zwyklej bialej + 2 szkl pelnej) </p><p>1/2 szkl. cukru (moze byc jeszcze mniej)</p><p>4 lyzeczki drozdzy <u>suszonych</u> - zaznaczam, bo w Polsce czesciej sa instant, a one silniejsze wiec trzeba zmniejszyc ilosc. </p><p></p><p>Nie mam pojecia jak to maja zrobic recznikowce - ja ciasto wyrabiam w maszynie. Wyciagam na stolnice i dziele na pol - 1 czesc laduje w kubelku. </p><p>Ta, z ktora pracuje dziele jeszcze na 2, i formuje 2 dluuugie walki. krzyzuje je ze soba w polowie i zaplatam warkocz. </p><p>To samo robie z pozostalym ciastem. </p><p>Teraz 2 chaly laduja na blasze posypanej maka do wyrosniecia. </p><p></p><p>Piec ok 40 min w 180stopni.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]11839[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 517705, member: 59"] nie robilam jej ponad rok. Jak sie pracuje to tak to wyglada, az przyszla pora na powtorki... 1 i 1/2 szkl. wody 1 jajko 2/3 szkl. oleju 1 lyzka soli kilo maki ( moze byc 4szkl zwyklej bialej + 2 szkl pelnej) 1/2 szkl. cukru (moze byc jeszcze mniej) 4 lyzeczki drozdzy [U]suszonych[/U] - zaznaczam, bo w Polsce czesciej sa instant, a one silniejsze wiec trzeba zmniejszyc ilosc. Nie mam pojecia jak to maja zrobic recznikowce - ja ciasto wyrabiam w maszynie. Wyciagam na stolnice i dziele na pol - 1 czesc laduje w kubelku. Ta, z ktora pracuje dziele jeszcze na 2, i formuje 2 dluuugie walki. krzyzuje je ze soba w polowie i zaplatam warkocz. To samo robie z pozostalym ciastem. Teraz 2 chaly laduja na blasze posypanej maka do wyrosniecia. Piec ok 40 min w 180stopni. [ATTACH=full]11839[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Po prostu chalka
Top
Bottom