Maraa @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748218Joanno, a jaki sernik piekłaś?Z malinami.![]()
Przed chwilą wyjęłam go z piekarnika. Szkoda, że nie mam go czym sfotografować, bo jest piękny....
Joanna @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748225Z malinami.![]()
Przed chwilą wyjęłam go z piekarnika. Szkoda, że nie mam go czym sfotografować, bo jest piękny....Joanno, bardzo żałuję, że nie mogę zobaczyć tego sernika![]()
Caritka @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748147Lud- Twoja szarlotka jest rewelacjyna!!!![]()
![]()
Tak pysznie mi wyszla, ze w szoku jestem![]()
Ciasto ( to surowe) super!
- Elastyczne, jak plastelina, pieknie sie walkowalo- nic, a nic sie nie targalo. Swietnie udalo mi sie przeniesc na blache!
No cudo!Zaskoczona bylam, ze hej!![]()
Jablka starlam na grubszych oczkach, poslodzilam wedlug smaku, dodalam cynamon, potem budyn, ubite i lekko doslodzone bialka, i wymieszalam.
(nie odcisnelam ich z soku - zapomnialam, tylko tak wladowalam na ciasto)
Mialam takze chwile zwatpienia, bo piszesz, ze "jeszcze ciepla szarlotke dobrze sie kroi".![]()
Ja mialam problem i wlasnie balam sie, ze przez nieodcisniete z soku (lub potarte) jablka, ciasto bede musiala jesc lyzeczka![]()
Okazalo sie jednak, ze po wystudzeniu pieknie sie kroi, sok nie puscil, jest krucha, soczysta, delikatna i przepyszna![]()
Bez watpienia wskakuje na liste jedne z najlepszych!
Przy najblizszej okazji, na pewno znow ja upieke i bede z pewnoscia do niej wracac!
Bardzo Ci dziekuje, ze podzielilas sie przepisem![]()
![]()
![]()
Ogromnie ja polecam!
Pokaż załącznik 32273Nawet nie masz pojęcia, jak cieszę się z tak bardzo pozytywnej opinii!
Wyszła Ci wspaniała i naprawdę mi miło, że skorzystałaś z mojego przepisu i że Ci smakowało, zwłaszcza, że to mój debiut przepisowy na Cinie, jejku, cały dzień mi rozjaśniłaś![]()
Chyba następnym razem też dam potarte jabłka, dla eksperymentu, tylko ile mi to zajmie, obieranie i tarcie 3 kg, a ja tak nie lubię tego robić![]()
Pozdrawiam![]()
moni20 @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748189Caritko wspaniala szarlotkaDziekuje![]()
![]()
Cinka @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748195Caritko![]()
jakie zdjęcie!!!![]()
Apetytu mi narobiłas na tę szarlotkę aż się w przepis wczytałam i pewnie niebawem zrobię![]()
Mam przepis na szarlotkę z jabłkami z kompotu - nawet gdzieś tu jest na CC wrzucę link jak tylko znajdę.
Swego czasu nie mogłam się nią najeść - jest przesmaczna![]()
O - i jest https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...st&p=517272Dziekuje, Cinko![]()
Mam nadzieje, ze Tobie rowniez bedzie smakowac![]()
ewalukas @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748219Caritko adoptujesz mnie?Niech pomysle![]()
-sympatyczna jestes ,
mila i uczynna tez
pracy sie nie boisz
gotowac umiesz.....
zwierzeta i rosliny lubisz...
No dobra -to chodz!Z wielka przyjemnosci Cie zaadoptuje![]()
![]()
![]()
ewalukas @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748219od samego patrzenia na Twoje ciasta (a to poduszkowe to już całkiemrobię się głodna )![]()
![]()
ewalukas @ 8 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748219i nawet piechotą bym do Ciebie zaleciałaadres mam![]()
![]()
![]()
Nie, no, autobusy do mnie jezdza- pociagiem tez ewentualnie dojedziesz![]()
Na az takim odludziu, to nie mieszkam, zebys musiala na piechote![]()
![]()
Lud_ @ 9 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748418Nawet nie masz pojęcia, jak cieszę się z tak bardzo pozytywnej opinii!
Wyszła Ci wspaniała i naprawdę mi miło, że skorzystałaś z mojego przepisu i że Ci smakowało, zwłaszcza, że to mój debiut przepisowy na Cinie, jejku, cały dzień mi rozjaśniłaś![]()
![]()
![]()
CYTATChyba następnym razem też dam potarte jabłka, dla eksperymentu, tylko ile mi to zajmie, obieranie i tarcie 3 kg, a ja tak nie lubię tego robić![]()
Pozdrawiam
Oj! Obieranie tylu jablek i potarcie, to byla chyba najdluzsza zabawa![]()
Musialam wziac najwieksza miche, jaka mialam, a i tak ciezko mi sie mieszalo![]()
- ale nawet ta masa ( jablka, budyn, bialka, cynamon) byla tak pyszna, ze ciezko bylo mi sie oderwac![]()
No dla mnie ta szarlotka jest na prawde super! Nawet na drugi dzien jest bardzo smaczna.
Jeszcze raz- bardzo dziekuje za przepis![]()
![]()
Lud_ @ 9 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748418tylko ile mi to zajmie, obieranie i tarcie 3 kg, a ja tak nie lubię tego robić
Bliźni chcę jeść szarlotkę, bliźni muszą zetrzeć jabłka![]()
Sinistra @ 10 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748627Bliźni chcę jeść szarlotkę, bliźni muszą zetrzeć jabłka
Tak też zazwyczaj praktykuję, ale nie zawsze bliźni są pod ręką![]()
Caritka @ 14 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=750312Dodam tylko- ze ta szarlotka, nadaje sie rowniez do mrozenia![]()
![]()
Musialam zamrozic pare kawalkow, wczoraj odmrozilam, zjedlismy i stwierdzilismy z Mezem, ze nic nie stracila na smaku![]()
Jest tak samo pyszna, jak w dniu pieczenia czy drugiego dnia![]()
No, wiadomo, ze kazde ciasto w jakims stopniu zmieknie po mrozeniu...
Ta jest takze miekka, ale utrzymuje "forme", nie jest rozciapkananic nie splynelo i ciagle smaczna![]()
![]()
Jest znakomita pod kazdym wzgledem![]()
Lud_![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.