isabell
Member
- Lip 7, 2005
- 4,947
- 0
- 36
Isabell,piekne podplomyki!!
Musia sorry za spozniona odpowiedz: ja dalam tzw.saure Sahne, ale Schmand tez moze byc
jesli chodzi o ciasto to juz zostalo wsjo powiedziane
dzięki![]()
![]()
Isabell,piekne podplomyki!!
Musia sorry za spozniona odpowiedz: ja dalam tzw.saure Sahne, ale Schmand tez moze byc
jesli chodzi o ciasto to juz zostalo wsjo powiedziane
dzięki![]()
![]()
niewazne![]()
i tak zrobię![]()
Zdaje się, ze mi kuchnia Carbonicum zasmakowala bardzo! Dziękuję Carbonicum za pyszne min langosze czy Zwiebelkuchen
będzie dobrze-mi też jej kuchnia bardzo bardzo![]()
Własnie zajadam z barszczykiemidealne danie w taki mrozy dzien jak dzisiaj!![]()
Bardzo pyszne, a ciasto to dla mnie zagadka. Faktycznie jest jak plastelina (ale tylko w stanie surowym), wspaniale sie rozwalkowuje!
Super! dzieki!to fajnie ,mnie też kusi ,żeby znowu je zrobić![]()
zrobilam, pyszne ale nastepnym razem wiecej soli dodam.No z tej ilosci to 4 osoby spokojnie sobie podjedza.nam zostalo jeszcze na sniadanko))),
mam tylko jeden dylemat , czy wam tez to ciasto podchodzi woda z tej smietany???Po upieczeniu sporo sie jej pojawilo i ciasto bylo troche mokre.nie nie miałam z tym problemu![]()
isabell @ 20 Feb 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=247920nie nie miałam z tym problemu
Robilam prawdziwe podpłomyki, nie toto z drożdżami, sama mąka, woda i sól.
Wyszło bajeczne, polać trochę dobrą oliwą z oliwek i mam małą namiastkę niedawnej podróży do Rzymu![]()
harapug @ 19 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=380758Robilam prawdziwe podpłomyki, nie toto z drożdżami, sama mąka, woda i sól.
Wyszło bajeczne, polać trochę dobrą oliwą z oliwek i mam małą namiastkę niedawnej podróży do Rzymu
no ja chyba się też na takie skuszę tylko nie wiem jak z tymi proprcjami![]()
sloneczko @ 19 Oct 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=380853A jaka iloscia drozdzy swiezych mozna zastapic ta lyzeczke suchych?kurcze nie wiem -na opakowaniach suchy drożdży pisze Ci ile to jest świeżych więc jakoś tam podziel -ja cieńka w matematycewięc nie wiem -ale spokojnie możesz robisz na suchych super wychodzi![]()
![]()
duniaz @ 17 May 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=506649Mam pytanie odnośnie "czystych" podplomyków - usilowalam zrobić takie z mąki gryczanej. Niestety wynik przypominał raczej babkę z piasku mojego synaZarówno na surowo jak i po upieczeniu. Czy ktoś ma patent jak toto skleić? Jajka odpadają
a ta woda nie wystraczy![]()
moni20 @ 10 Mar 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=673184caly czas mnie te podplomyki kusza ale jak na razie troche czasu brak![]()
![]()
ale one prawie same się robią - wiem co piszę bo sama mam mało czasu![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.