- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
podudzia z kurczaka
dowolny farsz lub mój pieczarkowy:
na 10 podudzi
ok. 0,5 kg pieczarek
1 cebula,
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
Pieczarki i cebulę poszatkować, podsmażyć na tłuszczu, aż odparuje cały sok, przestudzić. Wbić jajko, dosypać trochę bułki tartej ( tyle żeby związać wszystko razem ale żeby nie było zbyt gęste ani zbyt rzadkie-np. 2 łyżki), doprawić do smaku.
Wytrybowane z kości podudzia, posolić, popieprzyć, nadziać farszem, panierować w mące, jajku i bułce tartej albo innej panierce, np. z orzechów, sezamu, itp. Podsmażyć na rumiano i dopiec w piekarniku ok. 45 minut, lub wg własnego uznania (czas pieczenia dostosować do własnego piekarnika
Można upiec podudzia bez panierki.
A teraz istruktaż :

dowolny farsz lub mój pieczarkowy:
na 10 podudzi
ok. 0,5 kg pieczarek
1 cebula,
1 jajko
bułka tarta
sól, pieprz do smaku
Pieczarki i cebulę poszatkować, podsmażyć na tłuszczu, aż odparuje cały sok, przestudzić. Wbić jajko, dosypać trochę bułki tartej ( tyle żeby związać wszystko razem ale żeby nie było zbyt gęste ani zbyt rzadkie-np. 2 łyżki), doprawić do smaku.
Wytrybowane z kości podudzia, posolić, popieprzyć, nadziać farszem, panierować w mące, jajku i bułce tartej albo innej panierce, np. z orzechów, sezamu, itp. Podsmażyć na rumiano i dopiec w piekarniku ok. 45 minut, lub wg własnego uznania (czas pieczenia dostosować do własnego piekarnika
A teraz istruktaż :





Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: