- Wrz 30, 2007
 
- 3,584
 
- 0
 
- 0
 
Odrobine zmieniony przepis z tego bloga: http://www.adorasbox.net/2012/04/roast-por...-raspberry.html
	
		
			
		
		
	
	
		
			
		
		
	
SKLADNIKI:
1 poledwica wieprzowa
sol i pieprz
maslo
Sos:
duza garsc malin (uzylam domowych mrozonych, ktore po rozmrozeniu nie puszczaja wody, jezeli kupujecie mrozone ze sklepu i maja duzo lodu to lepiej odlac wode)
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka lub troszke wiecej zredukowanego octu balsamicznego
2 lyzki (lub do smaku, zalezy jak slodkie sa maliny) cukru Muscovado
3 zabki czosnku drobno posiekane lub starte
1/2 lyzeczki rozmarynu
1) Skladniki na sos wymieszac razem i zmiksowac zyrafa. Mozna przelac przez sitko, jezeli komus przeszkadzaja pestki z malin.
2) Mieso natrzec sola i pieprzem. Dodatkowo wetrzec lyzke lub dwie sosu.
3) Zbrazowic mieso na patelni na masle, przeniesc do natluszczonego zaroodpornego naczynia. Mieso polac pozostalym sosem, wsadzic termometr i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200C. Piec az mieso osiagnie 65C, wyjac i odstawic na 10 min przed pokrojeniem.
4) Sos z pieczenia zlac i zagescic.
SMACZNEGO!
	
		
			
		
		
	
			
			
	
		
			
		
		
	
SKLADNIKI:
1 poledwica wieprzowa
sol i pieprz
maslo
Sos:
duza garsc malin (uzylam domowych mrozonych, ktore po rozmrozeniu nie puszczaja wody, jezeli kupujecie mrozone ze sklepu i maja duzo lodu to lepiej odlac wode)
2 lyzki sosu sojowego
1 lyzka lub troszke wiecej zredukowanego octu balsamicznego
2 lyzki (lub do smaku, zalezy jak slodkie sa maliny) cukru Muscovado
3 zabki czosnku drobno posiekane lub starte
1/2 lyzeczki rozmarynu
1) Skladniki na sos wymieszac razem i zmiksowac zyrafa. Mozna przelac przez sitko, jezeli komus przeszkadzaja pestki z malin.
2) Mieso natrzec sola i pieprzem. Dodatkowo wetrzec lyzke lub dwie sosu.
3) Zbrazowic mieso na patelni na masle, przeniesc do natluszczonego zaroodpornego naczynia. Mieso polac pozostalym sosem, wsadzic termometr i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200C. Piec az mieso osiagnie 65C, wyjac i odstawic na 10 min przed pokrojeniem.
4) Sos z pieczenia zlac i zagescic.
SMACZNEGO!
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								
				
		
			