- Wrz 30, 2007
- 3,584
- 0
- 0
 
	
		
			
		
		
	
Bardzo prosty przepis a poledwica wychodzi soczysta, delikatna, po prostu rewelacja! Przepis z ksiazki STEAK Paula Gaylera
poledwica wolowa
170 ml melasy
2 lyzki octu balsamicznego
5cm starty kawalek imbiru
1 lyzeczka platkow chili
3-4 starte zabki czosnku
2-3 lyzki posiekanego swiezego tymianku
2-3 lyzki pieprzu
1. Wymieszac wszystko, marynowac mieso przez 24h. Co jakis czas obracac w marynacie.
2. Przyrumienic na patelni ze wszystkich stron
3. Wrzucic do piekarnika nagrzanego do 125C i piec do momentu az temperatura miesa w srodku osiagnie 56C (wyjdzie nam wtedy poledwica rozowawa ale nie krwista)
4. Zawinac w folie aluminiowa i odstawic na 15 min przed podaniem
Załączniki
			
				Ostatnią edycję dokonał moderator: 
			
		
	
										
										
											
	
		
			
		
		
	
	
	
		
			
		
		
	
										
									
								 
				
		 
 
		