- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
2 polędwiczki wieprzowe zamarynować w :
skórce z 2 pomarańczy, świeżym startym imbirze, 2 ząbkach czosnku, ¼ szklance
białego wina, soli, pieprzu i 1 łyżce miodu
Marynatę zdjąć
Mięso obsmażyć
Zdjąć z patelni
Wstawić do piekarnika, wlewając z powrotem marynatę i dolewając ¾ szklanki
b.wina
Piec około 20 min, obracając co jakiś czas
Mięso pokroić
Sos zagęścić ..np. mąką ziemniaczaną
Na patelnię wrzucić wyfiletowaną 2 pomarańczę, dosypać cukru, wlać odrobinę
octu i wkruszyć papryczkę chili. Zredukować dodając pól łyżeczki masła
Podawać z sosem pomarańczowym i z sosem z granatów , octu balsamicznego i
cukru
skórce z 2 pomarańczy, świeżym startym imbirze, 2 ząbkach czosnku, ¼ szklance
białego wina, soli, pieprzu i 1 łyżce miodu
Marynatę zdjąć
Mięso obsmażyć
Zdjąć z patelni
Wstawić do piekarnika, wlewając z powrotem marynatę i dolewając ¾ szklanki
b.wina
Piec około 20 min, obracając co jakiś czas
Mięso pokroić
Sos zagęścić ..np. mąką ziemniaczaną
Na patelnię wrzucić wyfiletowaną 2 pomarańczę, dosypać cukru, wlać odrobinę
octu i wkruszyć papryczkę chili. Zredukować dodając pól łyżeczki masła
Podawać z sosem pomarańczowym i z sosem z granatów , octu balsamicznego i
cukru

Ostatnią edycję dokonał moderator: