- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
2 polędwiczki zamarynować w oliwie + ocet balsamiczny owocowy + czosnek+ pieprz + chili
Odstawić na kilka h
Obsmażyć ze wszystkich stron, podlać kilkoma kroplami octu balsamicznego, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec około 30 min w 220 stopniach.
Sos wiśniowy:
to co pozostało po smażeniu + wydrylowane wiśnie + pieprz + ocet + sól, + chili =. Poddusić
sos porzeczkowy
ok. 200 ml wina czerwonego zagotować z 20 g cukru, zredukować, wrzucić 200 g porzeczek czerwonych, dusić aż zmiękną. Pod koniec wlać kilka kropel octu winnego, sól, pieprz..
Odstawić na kilka h
Obsmażyć ze wszystkich stron, podlać kilkoma kroplami octu balsamicznego, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec około 30 min w 220 stopniach.
Sos wiśniowy:
to co pozostało po smażeniu + wydrylowane wiśnie + pieprz + ocet + sól, + chili =. Poddusić
sos porzeczkowy
ok. 200 ml wina czerwonego zagotować z 20 g cukru, zredukować, wrzucić 200 g porzeczek czerwonych, dusić aż zmiękną. Pod koniec wlać kilka kropel octu winnego, sól, pieprz..

Ostatnią edycję dokonał moderator: