Polędwiczki ze szpinakiem
3 Polędwiczki większe) pokroić na plastry, rozbić każdy na dość cienki plasterek, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i usmażyć.
Szpinak mrożony (1 opakowanie) wrzucić na patelnię, dodać masło, sól, pieprz, czosnek ewentualnie trochę śmietany i mąki. Smażyć, aż woda odparuje.
Na obsmażony plasterek polędwiczki nałożyć troszkę szpinaku, przykryć cieniutkim plasterkiem żółtego sera. Na dno naczynia żaroodpornego wylać sos pomidorowy (doprawiony solą, pieprzem i bazylią). Ułożyć polędwiczki jedną obok drugiej. Zapiec w piekarniku ok. 10-15 minut.
(Wychodzi ok 20 kotlecików).
Wygląda to super. Zielony szpinak, żółty serek, czerwony sos pomidorowy cieszą oko. A smakują bardzodobrze. Moi chłopcy, którzy nie jedzą szpinaku, w takiej postaci spałaszowali całkiem pokaźne porcje.
Smacznego <!--emoid
--><!--endemo-->
3 Polędwiczki większe) pokroić na plastry, rozbić każdy na dość cienki plasterek, posolić i popieprzyć. Obtoczyć w mące i usmażyć.
Szpinak mrożony (1 opakowanie) wrzucić na patelnię, dodać masło, sól, pieprz, czosnek ewentualnie trochę śmietany i mąki. Smażyć, aż woda odparuje.
Na obsmażony plasterek polędwiczki nałożyć troszkę szpinaku, przykryć cieniutkim plasterkiem żółtego sera. Na dno naczynia żaroodpornego wylać sos pomidorowy (doprawiony solą, pieprzem i bazylią). Ułożyć polędwiczki jedną obok drugiej. Zapiec w piekarniku ok. 10-15 minut.
(Wychodzi ok 20 kotlecików).
Wygląda to super. Zielony szpinak, żółty serek, czerwony sos pomidorowy cieszą oko. A smakują bardzodobrze. Moi chłopcy, którzy nie jedzą szpinaku, w takiej postaci spałaszowali całkiem pokaźne porcje.
Smacznego <!--emoid
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: