Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Polenty
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Agniesia" data-source="post: 6841" data-attributes="member: 35"><p><strong>Polenta z pikantnym farszem mięsnym</strong></p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 l mleka </p><p>sól, pieprz</p><p>200 g kaszki kukurydzianej</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>1 marchewka </p><p>2 cebule</p><p>500 g wieprzowej łopatki </p><p>2 łyżki oleju </p><p>1 łyżka octu winnego </p><p>1 szklanka bulionu </p><p>1 łyżka słodkiej papryki</p><p>1/2 łyżeczki soli </p><p>10 kropli sosu tabasco </p><p>50 g sera żółtego</p><p>1 łyżka margaryny</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p>Mleko zagotować, przyprawić. Zmniejszyć ogień, mieszając dodawać kaszkę. Gotować na wolnym ogniu 20 min. Jarzyny i mięso oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać mięso, podsmażyć. Dodać marchewkę, ocet i bulion. Dusić 10-15 min, aż odparuje połowa płynu. Przyprawić solą. tabasco i papryką. Formę wysmarować margaryną. Wyłożyć połowę polenty, na nią nadzienie, pokryć resztą polenty. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 min w temp. 200°C. Ser pokroić w kostkę, posypać potrawę, piec 10-15 min. </p><p> smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Agniesia, post: 6841, member: 35"] [B]Polenta z pikantnym farszem mięsnym[/B] Składniki: 1 l mleka sól, pieprz 200 g kaszki kukurydzianej Nadzienie: 1 marchewka 2 cebule 500 g wieprzowej łopatki 2 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 1 szklanka bulionu 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki soli 10 kropli sosu tabasco 50 g sera żółtego 1 łyżka margaryny Wykonanie: Mleko zagotować, przyprawić. Zmniejszyć ogień, mieszając dodawać kaszkę. Gotować na wolnym ogniu 20 min. Jarzyny i mięso oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać mięso, podsmażyć. Dodać marchewkę, ocet i bulion. Dusić 10-15 min, aż odparuje połowa płynu. Przyprawić solą. tabasco i papryką. Formę wysmarować margaryną. Wyłożyć połowę polenty, na nią nadzienie, pokryć resztą polenty. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 min w temp. 200°C. Ser pokroić w kostkę, posypać potrawę, piec 10-15 min. smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Polenty
Top
Bottom