Polewa czekoladowa z budyniem

Ire_ko

Member
Lis 17, 2004
36
0
6
20 dag cukru pudru
1 budyń waniliowy
12 dag masła
2 łyżki kakao
3 łyżki alkoholu

Budyń, masło cukier i kakao wymieszać w małym naczyniu, które należy wstawić do większego z gorącą wodą. Woda powinna się chwilę gotować do silniejszego podgrzania polewy. Gorącą odstawić z wody i dodać alkohol po 1 łyżce ciągle mieszając.
Ciepłą polewać ciasto.
Budyń o smaku waniliowym jest uniwersalny, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by zastosować budyń o innym smaku.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy