- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
2 czekolady-1 gorzka i 1 mleczna
1/2 szklanki śmietany 30% słodkiej
3 łyżki masła
Czekoladę połamaną na kawałki wsypać do garnka,wlać śmietanę,dodać masło i wszystko mieszając rozpuszczać powoli na małym ogniu.
Polewa dobrze zastyga ale jest po zastygnięciu plastyczna-nie łamie się.Bardzo dobra do ozdabiania mazurków.Można nią także przekładać ciasto.
1/2 szklanki śmietany 30% słodkiej
3 łyżki masła
Czekoladę połamaną na kawałki wsypać do garnka,wlać śmietanę,dodać masło i wszystko mieszając rozpuszczać powoli na małym ogniu.
Polewa dobrze zastyga ale jest po zastygnięciu plastyczna-nie łamie się.Bardzo dobra do ozdabiania mazurków.Można nią także przekładać ciasto.
Ostatnią edycję dokonał moderator: