- Gru 28, 2005
- 29,115
- 0
- 0
To moja dyżurna polewa. Stała, zbita i błyszcząca
Gdy doda się więcej tłuszczu, można z powodzeniem używać do kudłacza vel kokosanek
POLEWA WEDŁUG OLI
Składniki na 14-18 porcji ciasta:
1/2 masła roślinnego, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżki kakao, 1 jajo
Rozpuścić w garnuszku masło, dodać kakao, cukier i podgrzać mocno, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia i mieszać, aż masa przestygnie. Wbić jajo i jeszcze raz wymieszać. Polewa jest ładnie szklista.


POLEWA WEDŁUG OLI
Składniki na 14-18 porcji ciasta:
1/2 masła roślinnego, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżki kakao, 1 jajo
Rozpuścić w garnuszku masło, dodać kakao, cukier i podgrzać mocno, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia i mieszać, aż masa przestygnie. Wbić jajo i jeszcze raz wymieszać. Polewa jest ładnie szklista.
Ostatnią edycję dokonał moderator: