składniki
3 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki śmietany
1/2 szkl. cukru pudru
1/2 szkl. dżemu
sposób przygotowania
Margarynę zetrzeć na tarce i zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, 1 jajkiem i 1 żółtkiem, cukrem oraz śmietaną. Trzy czwarte ciasta rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, po czym podpiec w temp. 150 st. przez 20 min. Następnie rozłożyć na tym dżem i krateczkę z reszty ciasta. Piec w temp. 180 st. przez ok. 30 min. Z pozostałego białka i cukru pudru zrobic lukier, wylać na placek i piec jeszcze 20 min.
3 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki śmietany
1/2 szkl. cukru pudru
1/2 szkl. dżemu
sposób przygotowania
Margarynę zetrzeć na tarce i zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, 1 jajkiem i 1 żółtkiem, cukrem oraz śmietaną. Trzy czwarte ciasta rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, po czym podpiec w temp. 150 st. przez 20 min. Następnie rozłożyć na tym dżem i krateczkę z reszty ciasta. Piec w temp. 180 st. przez ok. 30 min. Z pozostałego białka i cukru pudru zrobic lukier, wylać na placek i piec jeszcze 20 min.
Ostatnią edycję dokonał moderator: