Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Półkruche ciasto z dżemem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 497234" data-attributes="member: 65"><p>składniki</p><p>3 szkl. mąki</p><p>1/2 kostki margaryny</p><p>1/2 szkl. cukru</p><p>2 jajka</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>3 łyżki śmietany</p><p>1/2 szkl. cukru pudru</p><p>1/2 szkl. dżemu</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Margarynę zetrzeć na tarce i zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, 1 jajkiem i 1 żółtkiem, cukrem oraz śmietaną. Trzy czwarte ciasta rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, po czym podpiec w temp. 150 st. przez 20 min. Następnie rozłożyć na tym dżem i krateczkę z reszty ciasta. Piec w temp. 180 st. przez ok. 30 min. Z pozostałego białka i cukru pudru zrobic lukier, wylać na placek i piec jeszcze 20 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 497234, member: 65"] składniki 3 szkl. mąki 1/2 kostki margaryny 1/2 szkl. cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 1/2 szkl. cukru pudru 1/2 szkl. dżemu sposób przygotowania Margarynę zetrzeć na tarce i zagnieść z mąką, proszkiem do pieczenia, 1 jajkiem i 1 żółtkiem, cukrem oraz śmietaną. Trzy czwarte ciasta rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, po czym podpiec w temp. 150 st. przez 20 min. Następnie rozłożyć na tym dżem i krateczkę z reszty ciasta. Piec w temp. 180 st. przez ok. 30 min. Z pozostałego białka i cukru pudru zrobic lukier, wylać na placek i piec jeszcze 20 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Półkruche ciasto z dżemem
Top
Bottom