Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariank" data-source="post: 1058214" data-attributes="member: 24609"><p>Dziekuje za odpowiedz.Zgadzam sie z tym ze nalezy eksperymentowac a ja robie blad ze co chleb to inny przepis.Teraz zostane przy &quot;polskim&quot; i poeksperymentuje z iloscia wody i typem maki.Mieszkam w BRD i w tej chwili mam dostep do typow 1150,550 i pelnoziarnistej gdzie nie jest podany typ,ale z info w necie wynika ze to 1800.Wczorajszy polski wyszedl dobrze ,tylko gora i spod byly lekko spieczone,chyba za dlugo byl w 250st.(15min.)</p><p>Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z odgazowaniem ciasta,cz ciasto tylko na zakwasie nalezy tez odgazowac 2-3 razy bo gdzies czytalem ze na zakwasie wyrasta ciasto tylko raz</p><p>Pozdrawiam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariank, post: 1058214, member: 24609"] Dziekuje za odpowiedz.Zgadzam sie z tym ze nalezy eksperymentowac a ja robie blad ze co chleb to inny przepis.Teraz zostane przy "polskim" i poeksperymentuje z iloscia wody i typem maki.Mieszkam w BRD i w tej chwili mam dostep do typow 1150,550 i pelnoziarnistej gdzie nie jest podany typ,ale z info w necie wynika ze to 1800.Wczorajszy polski wyszedl dobrze ,tylko gora i spod byly lekko spieczone,chyba za dlugo byl w 250st.(15min.) Mam jeszcze jedno pytanie zwiazane z odgazowaniem ciasta,cz ciasto tylko na zakwasie nalezy tez odgazowac 2-3 razy bo gdzies czytalem ze na zakwasie wyrasta ciasto tylko raz Pozdrawiam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
Top
Bottom