Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariank" data-source="post: 1108196" data-attributes="member: 24609"><p>Dziekuje za odpowiedz.Po prostu nie wiem czy ciasto mieszac w automacie ok.15 min.tyle przewaznie ugniatam recznie ,czy moze dluzej.Wczoraj dla proby pieklem dwa &quot;polskie&quot; jeden ugniatany recznie ,drugi w maszynie,ilosc skladnikow ta sama i w trakcie skladania zauwazylem ze ciasto z automatu </p><p>bylo mniej klejace i bardziej zbite od ciasta ugniatanego recznie.</p><p>Druga sprawa to jak czesto bywa juz po wyrzuceniu z koszyka a potem rowiez po nacieciu bochenki sie rozjechaly.</p><p>Wtrakcie pieczenia troche podrosly,ale nie byly juz tak wysokie jak w trakcie wyrastania,jaka tego jest przyczyna?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariank, post: 1108196, member: 24609"] Dziekuje za odpowiedz.Po prostu nie wiem czy ciasto mieszac w automacie ok.15 min.tyle przewaznie ugniatam recznie ,czy moze dluzej.Wczoraj dla proby pieklem dwa "polskie" jeden ugniatany recznie ,drugi w maszynie,ilosc skladnikow ta sama i w trakcie skladania zauwazylem ze ciasto z automatu bylo mniej klejace i bardziej zbite od ciasta ugniatanego recznie. Druga sprawa to jak czesto bywa juz po wyrzuceniu z koszyka a potem rowiez po nacieciu bochenki sie rozjechaly. Wtrakcie pieczenia troche podrosly,ale nie byly juz tak wysokie jak w trakcie wyrastania,jaka tego jest przyczyna? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
Top
Bottom