Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariank" data-source="post: 1108208" data-attributes="member: 24609"><p>Jeszcze jedno pytanie o zaczyn do &quot;polskiego&quot;</p><p>W przepisie mamy podane 200g.Robiac zaczyn ochydracji 130% dajemy 100g maki i 130g wody,oraz zaczatek np 30g.Prowadzac zaczyn 1 stopniowo,albo 3 stopniowo nigdy nie udaje sie uzyskac tej ilosci zaczynu aby odlozyc z niego zaczatek na nastepny zaczyn,wiadomo po ok.16 godzinach cos wody odparuje.Czy nalezy proporcjonalnie zwiekszyc ilosc skladnikow,aby uzyskac zadana ilosc zaczynu czy nie przejmowac sie tym i do ciasta uzyc mniejsza ilosc zaczynu czyli taka ktora nam zostala po tych 16 godz. i po odlozeniu tych 30g.</p><p>Pozdrawiam</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariank, post: 1108208, member: 24609"] Jeszcze jedno pytanie o zaczyn do "polskiego" W przepisie mamy podane 200g.Robiac zaczyn ochydracji 130% dajemy 100g maki i 130g wody,oraz zaczatek np 30g.Prowadzac zaczyn 1 stopniowo,albo 3 stopniowo nigdy nie udaje sie uzyskac tej ilosci zaczynu aby odlozyc z niego zaczatek na nastepny zaczyn,wiadomo po ok.16 godzinach cos wody odparuje.Czy nalezy proporcjonalnie zwiekszyc ilosc skladnikow,aby uzyskac zadana ilosc zaczynu czy nie przejmowac sie tym i do ciasta uzyc mniejsza ilosc zaczynu czyli taka ktora nam zostala po tych 16 godz. i po odlozeniu tych 30g. Pozdrawiam [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
Top
Bottom