Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 914152" data-attributes="member: 16068"><p>Jaki stres!!!</p><p></p><p>Chyba bede pierwsza. </p><p>Kobiety, biegiem do kuchni, jesli jeszcze go nie pieklyscie to MUSICIE sprobowac.</p><p>Ten chleb to pewniak, zawsze sie udaje.</p><p>Jest pyszny.</p><p>Ja osobiscie daje tylko ocipinke drozdzy, mniej niz 1 gram, bo mam w kuchni dosyc zimno i na samym zakwasie roslby strasznie dlugo. Ale latem pieke go na samym zakwasie.</p><p></p><p>Przygotowuje ciasto rano i zostawiam w zimnej kuchni do wyrosniecia na 7 godzin, kiedy ide do pracy. Po powrocie do domu wrzucam go do piekarnika i mam swiezusienki chleb na kolacje. </p><p>Ostatnio troche mi przerosl (zostawilam go do wyrosniecia w stygnacym piekarniku), ale i tak byl przepyszny, zjedzony do ostatniej kromeczki.</p><p>Dzis - wlasnie sie piecze - chcialam, zeby mial bardziej wilgotny miekisz wiec kontrolowalam go zeby nie przerosl, no i mam stresa czy nie jest za niski (potrafi wyrosnac naprawde WIELKI).</p><p>Sama jestem ciekawa co wyjdzie.</p><p></p><p>Zdjecie z rana: </p><p>[ATTACH=full]47169[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 914152, member: 16068"] Jaki stres!!! Chyba bede pierwsza. Kobiety, biegiem do kuchni, jesli jeszcze go nie pieklyscie to MUSICIE sprobowac. Ten chleb to pewniak, zawsze sie udaje. Jest pyszny. Ja osobiscie daje tylko ocipinke drozdzy, mniej niz 1 gram, bo mam w kuchni dosyc zimno i na samym zakwasie roslby strasznie dlugo. Ale latem pieke go na samym zakwasie. Przygotowuje ciasto rano i zostawiam w zimnej kuchni do wyrosniecia na 7 godzin, kiedy ide do pracy. Po powrocie do domu wrzucam go do piekarnika i mam swiezusienki chleb na kolacje. Ostatnio troche mi przerosl (zostawilam go do wyrosniecia w stygnacym piekarniku), ale i tak byl przepyszny, zjedzony do ostatniej kromeczki. Dzis - wlasnie sie piecze - chcialam, zeby mial bardziej wilgotny miekisz wiec kontrolowalam go zeby nie przerosl, no i mam stresa czy nie jest za niski (potrafi wyrosnac naprawde WIELKI). Sama jestem ciekawa co wyjdzie. Zdjecie z rana: [ATTACH=full]47169[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
Top
Bottom