Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 914223" data-attributes="member: 16068"><p>200g zaczynu zakwasowego 130% hydracji, czyli 200g zakwasu skladajacego sie ze 100g maki zytniej razowej i 130g wody.</p><p>Ja po prostu daje 200g zakwasu konsystencji smietany prosto ze sloiczka (ostatnio nawet wyciagnelam zakwas z lodowki i wrzucilam do miski) . Czasem w zaleznosci jak tam karmie zakwas to raz jest bardziej gesty a raz mniej. </p><p>Moj zakwas nigdy nie jest plynny, albo bardzo gesty, ale hydracja powinna nakierowac cie na odpowiednia konsystencje.</p><p>Nie mam slodu, zastepuje go lyzeczka miodu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 914223, member: 16068"] 200g zaczynu zakwasowego 130% hydracji, czyli 200g zakwasu skladajacego sie ze 100g maki zytniej razowej i 130g wody. Ja po prostu daje 200g zakwasu konsystencji smietany prosto ze sloiczka (ostatnio nawet wyciagnelam zakwas z lodowki i wrzucilam do miski) . Czasem w zaleznosci jak tam karmie zakwas to raz jest bardziej gesty a raz mniej. Moj zakwas nigdy nie jest plynny, albo bardzo gesty, ale hydracja powinna nakierowac cie na odpowiednia konsystencje. Nie mam slodu, zastepuje go lyzeczka miodu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
Top
Bottom