Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 982860" data-attributes="member: 16068"><p>Nastepnym razem sparz make pszenna razowa goraca woda. Wode uzyta do parzenia odejmij potem od ilosci wody z przepisu. Dokladnie wymieszaj i zostaw pod przykryciem do wystudzenia albo najlepiej na kilka godzin.</p><p>Moj chleb polski od czasu jak zaczelam zaparzac make nie kruszy sie wcale.</p><p>Mozesz tez delikatnie zredukowac ilosc maki pszennej z 550g do 500 - 480g (w zaleznosci jak Twoja maka chlonie wode), dzieki tym zabiegom chleb powinien miec elastyczne wnetrze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 982860, member: 16068"] Nastepnym razem sparz make pszenna razowa goraca woda. Wode uzyta do parzenia odejmij potem od ilosci wody z przepisu. Dokladnie wymieszaj i zostaw pod przykryciem do wystudzenia albo najlepiej na kilka godzin. Moj chleb polski od czasu jak zaczelam zaparzac make nie kruszy sie wcale. Mozesz tez delikatnie zredukowac ilosc maki pszennej z 550g do 500 - 480g (w zaleznosci jak Twoja maka chlonie wode), dzieki tym zabiegom chleb powinien miec elastyczne wnetrze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie z dodatkiem drożdży
Polski
Top
Bottom