Pomidorki koktajlowe w occie

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Ilosci na oko
icon_smile.gif
bo mam sklerozę.
Pomidorki nalezy zalać octem wymieszanym z woda i : papryczkami chilli swiezymi, czosnkiem, listkiem laurowym, pieprzem czerwonym i czarnym/ Zalać goracą miksturką. Postawić do góry nogami. Czekać



m.
v2T3DFn1EAmQjT9SPX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Hmm wlasnie czegos takiego szukalam, brzmi super! Tylko ze bedzie to moje pierwsze "sloikowanie" i dlatego kilka pytan od laika
icon_smile.gif


1. Ocet ma byc winny? I jak to ma wygladac ilosciowo - ocet z woda pol na pol?
2. Wywar jedynie podgrzac czy doprowadzic do wrzenia, lekko ostudzic i dopiero zalewac?
3. Pieprz w ziarenkach?
4. Ile moga stac? czy wytrzymaja wiecej niz miesiac?

Dziekuje bardzo za odpowiedzi
icon_smile.gif
 

kati81

Member
Cze 10, 2006
125
0
0
Co do pieprzu to myślę, że raczej w ziarenkach
gruebel_2.gif
ale na resztę pytań też bym chętnie poznała odpowiedź
icon_smile.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Na pewno przetrzymaja wiecej niz miesiac.
Poszukalam przepisu wloskiego:
http://www.tarquinianews.net/ARcucina/doss...nisottaceto.htm
Wode z octem trzeba troszke przestudzic, a pomidorki wczesniej przekluc w kilku miejscach.
Przepis jest troche inny, ale moge przetlumaczyc i wstawic do tych do testowania. Jesli sa chetni...
 

Kiiri

Moderator
Wrz 30, 2007
3,567
0
0
Linn @ 23 Feb 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=665070Na pewno przetrzymaja wiecej niz miesiac.
Poszukalam przepisu wloskiego:
http://www.tarquinianews.net/ARcucina/doss...nisottaceto.htm
Wode z octem trzeba troszke przestudzic, a pomidorki wczesniej przekluc w kilku miejscach.
Przepis jest troche inny, ale moge przetlumaczyc i wstawic do tych do testowania. Jesli sa chetni...
Prosze przetlumacz, moze wtedy wykombinujemy jak to zrobic
icon_smile.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Wstukam jutro.
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
[quote name='Kiiri' date='19 Feb 2008, 14:40 ' post='663404']


1. Ocet ma byc winny? I jak to ma wygladac ilosciowo - ocet z woda pol na pol?

Tak, ocet winny
Moze być pół a pół

2. Wywar jedynie podgrzac czy doprowadzic do wrzenia, lekko ostudzic i dopiero zalewac?
Porządnie podgrzac, nie musi wrzeć.

3. Pieprz w ziarenkach?
Tak, w ziarnach

4. Ile moga stac? czy wytrzymaja wiecej niz miesiac?
Wytrzymają i dłuzej
icon_smile.gif