- Sty 27, 2006
- 4,371
- 1,782
- 113
Pomidorowo-paprykowy sos do makaronu
wedlug mojej tesciowej
(do zupy, pieczonych ziemniakow, pulpetow, wyjadania swiezym chlebkiem, etc.)
Pomidory (2 czesci)
Papryka (1 czesc)
Pietruszka
Czosnek
sol, cukier
Pomidory sparzyc, obrac skorke i zemlec w malakserze lub maszynka do miesa. Postawic gotowac w duzym rondlu i wyparowac 1/3 czesc. Papryke pokroic na 6-8 czesci (wzdluz), wlozyc do pomidorow. Czosnek obrac, starkowac i polozyc do pomidorow. Gotowac na malutkim ogniu az zostanie polowa lub troche wiecej. Pokroic spora garsc pietruszki, wlozyc do pomidorow, dosmaczyc sola i cukrem. Jeszcze troche pogotowac, az bedzie w miare geste i rozlac do goracych sloikow, zakrecic i postawic do gory dnem az do ostygniecia.
moje modyfikacje: papryke nie gotuje, lecz pieke w piekarniku, obieram i kroje na paski.
P.S. Malo wydajne
wedlug mojej tesciowej
(do zupy, pieczonych ziemniakow, pulpetow, wyjadania swiezym chlebkiem, etc.)
Pomidory (2 czesci)
Papryka (1 czesc)
Pietruszka
Czosnek
sol, cukier
Pomidory sparzyc, obrac skorke i zemlec w malakserze lub maszynka do miesa. Postawic gotowac w duzym rondlu i wyparowac 1/3 czesc. Papryke pokroic na 6-8 czesci (wzdluz), wlozyc do pomidorow. Czosnek obrac, starkowac i polozyc do pomidorow. Gotowac na malutkim ogniu az zostanie polowa lub troche wiecej. Pokroic spora garsc pietruszki, wlozyc do pomidorow, dosmaczyc sola i cukrem. Jeszcze troche pogotowac, az bedzie w miare geste i rozlac do goracych sloikow, zakrecic i postawic do gory dnem az do ostygniecia.
moje modyfikacje: papryke nie gotuje, lecz pieke w piekarniku, obieram i kroje na paski.
P.S. Malo wydajne

Ostatnią edycję dokonał moderator: