Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory na zime "al naturale"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 138592" data-attributes="member: 52"><p><strong>POMIDORY NA ZIME "AL NATURALE"</strong></p><p></p><p>/ jesli pomidory sa typu podluznego, uzyskamy klasyczne &#8220;pelati&#8221; /</p><p></p><p>- pomidory umyc, naciac gorna czesc / od strony listkow /, przycisnac usuwajac nasiona i czesc plynu, wrzucic na wrzatek, obrac ze skorki i ukladac je pionowo w sloikach pollitrowych</p><p>- zalac osolona woda / 20 g na 1 litr wody /, zamknac i pasteryzowac / 45 minut, jesli sloiki mniejsze – wystarczy 20-25 minut /</p><p>- mozna ochlodzic i pasteryzowac jeszcze raz przez 20 minut / wtedy czas </p><p>przechowywania wynosi 8-10 miesiecy /</p><p> </p><p>Pomidorki koktajlowe zamykac w calosci / ze skorka i pestkami /, zalane osolona woda.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 138592, member: 52"] [B]POMIDORY NA ZIME "AL NATURALE"[/B] / jesli pomidory sa typu podluznego, uzyskamy klasyczne “pelati” / - pomidory umyc, naciac gorna czesc / od strony listkow /, przycisnac usuwajac nasiona i czesc plynu, wrzucic na wrzatek, obrac ze skorki i ukladac je pionowo w sloikach pollitrowych - zalac osolona woda / 20 g na 1 litr wody /, zamknac i pasteryzowac / 45 minut, jesli sloiki mniejsze – wystarczy 20-25 minut / - mozna ochlodzic i pasteryzowac jeszcze raz przez 20 minut / wtedy czas przechowywania wynosi 8-10 miesiecy / Pomidorki koktajlowe zamykac w calosci / ze skorka i pestkami /, zalane osolona woda. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory na zime "al naturale"
Top
Bottom