Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory pieczone do słoików
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="reniam_123" data-source="post: 1666238" data-attributes="member: 14366"><p>Pomidory (u mnie to był gatunek Lima, te podłużne, mięsiste) przekroiłam na ćwiartki, poukładałam w blasze tej od piekarnika, posypałam drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem startym na tarce i ziołami do pizzy, gotowymi z torebki. Pociapałam miodem (ok 1 łyżka na tę ilość) i polałam odrobiną oliwy. Całość piekłam ok 1 godz w 180 st, góra-dól, do momentu, aż zostało mało wody pod pomidorami na blasze.</p><p></p><p>4-5 większych pomidorów zblendowałam w całości, tzn ze skórką i pestkami, porządnie zagotowałam i dodałam po odrobinie cukru i soli.</p><p></p><p>Z upieczonych i przestudzonych pomidorów, pościągałam skórki, (bardzo ładnie schodzą) i układałam w słoiczkach do ok 2/3 wysokości i zalewałam przygotowanym przecierem pomidorowym. W każdym słoiczku przemieszałam zawartość łyżką, zakręciłam i pasteryzowałam ok 15 min.</p><p></p><p>Z tej ilości pomidorów na blasze na 1 zdjęciu wyszło mi 3 słoiki 0,33 po <a href="https://www.google.pl/search?q=d%C5%BCem+Lidl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwitn-OF2-vrAhWF66QKHVJxCcAQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1366&bih=626#imgrc=arTX5RN5JpWJvM" target="_blank">takim dżemie</a> z Lidla.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="reniam_123, post: 1666238, member: 14366"] Pomidory (u mnie to był gatunek Lima, te podłużne, mięsiste) przekroiłam na ćwiartki, poukładałam w blasze tej od piekarnika, posypałam drobno pokrojoną cebulą, czosnkiem startym na tarce i ziołami do pizzy, gotowymi z torebki. Pociapałam miodem (ok 1 łyżka na tę ilość) i polałam odrobiną oliwy. Całość piekłam ok 1 godz w 180 st, góra-dól, do momentu, aż zostało mało wody pod pomidorami na blasze. 4-5 większych pomidorów zblendowałam w całości, tzn ze skórką i pestkami, porządnie zagotowałam i dodałam po odrobinie cukru i soli. Z upieczonych i przestudzonych pomidorów, pościągałam skórki, (bardzo ładnie schodzą) i układałam w słoiczkach do ok 2/3 wysokości i zalewałam przygotowanym przecierem pomidorowym. W każdym słoiczku przemieszałam zawartość łyżką, zakręciłam i pasteryzowałam ok 15 min. Z tej ilości pomidorów na blasze na 1 zdjęciu wyszło mi 3 słoiki 0,33 po [URL="https://www.google.pl/search?q=d%C5%BCem+Lidl&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwitn-OF2-vrAhWF66QKHVJxCcAQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1366&bih=626#imgrc=arTX5RN5JpWJvM"]takim dżemie[/URL] z Lidla. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Pomidory pieczone do słoików
Top
Bottom