Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Wyciągam, bo może kogoś skuszę. Zrobiłam w ten sposób wszystkie działkowe pomidory "śliwkowe". Zapowiadają się jak zwykle przepysznie. Zamiast oliwy dałam olej z pestek winogron.
Ciekawe, czy Ci zasmakują.
Ja oprócz w/w zrobiłam jeszcze połówki pomidorów zalane przecierem.
Bardzo dobre wyszły - wczoraj otworzyłam pierwszy słoiczek.
zrobiłam, następne, tym razem z podłużnych pomidorów
mam 6 litrowych słoików z dziś i z 10 malutkich z sierpnia , zdjęcie takie tylko na dowód ,że zrobiłam
, ciemno już jest i prawie nic nie widać
a i są pyszne , bo jeden otworzyłam , ja tak jak Joanna dodaje czosnek dodatkowo (kroje w plasterki) i olej z pestek winogron albo oliwę tak jak w przepisie
Tez zrobiłam ale w dwuch słoiczkach pojawił sie biały osad czy to normalne czy cos nie tak ? pierwszy raz robiłam i zastanawiam sie czy mi sie nie psuja...