Pomidory w oliwie

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,369
3,643
113
Wyciągam, bo może kogoś skuszę. Zrobiłam w ten sposób wszystkie działkowe pomidory "śliwkowe". Zapowiadają się jak zwykle przepysznie. Zamiast oliwy dałam olej z pestek winogron.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
515
113
ja się za nie po niedzieli wezmę , bo jeśli Joanna robi je drugi rok z rzędu to pycha musi być
freu.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,369
3,643
113
Fakt, trzeba przyznać, że mamy podobny gust.
icon_smile.gif


pomidory_w_oliwie.jpg
 

Załączniki

  • pomidory_w_oliwie.jpg
    pomidory_w_oliwie.jpg
    26.1 KB · Wyświetleń: 1

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,369
3,643
113
Ciekawe, czy Ci zasmakują.
Ja oprócz w/w zrobiłam jeszcze połówki pomidorów zalane przecierem.
Bardzo dobre wyszły - wczoraj otworzyłam pierwszy słoiczek.

pomidory_w_przecierze.jpg

pomidory_w_przecierze1.jpg
 

Załączniki

  • pomidory_w_przecierze.jpg
    pomidory_w_przecierze.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 1
  • pomidory_w_przecierze1.jpg
    pomidory_w_przecierze1.jpg
    30.5 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
515
113
zrobiłam, następne, tym razem z podłużnych pomidorów
mam 6 litrowych słoików z dziś i z 10 malutkich z sierpnia , zdjęcie takie tylko na dowód ,że zrobiłam
icon_mrgreen.gif
, ciemno już jest i prawie nic nie widać
okara_255.jpg

a i są pyszne , bo jeden otworzyłam , ja tak jak Joanna dodaje czosnek dodatkowo (kroje w plasterki) i olej z pestek winogron albo oliwę tak jak w przepisie
 

Załączniki

  • okara_255.jpg
    okara_255.jpg
    39.5 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

beata-74

Member
Gru 31, 2007
98
0
0
Tez zrobiłam ale w dwuch słoiczkach pojawił sie biały osad czy to normalne czy cos nie tak ? pierwszy raz robiłam i zastanawiam sie czy mi sie nie psuja...