Pomidory w slodkiej zalewie

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,806
518
113
Pomidory w slodkiej zalewie

Na 1 l wody:
4-5 st. lyzek cukru
1 st. lyzka soli
3 st. lyzki octu 9%

Wszystko zagotowac. Do litrowego sloika polozyc 3-4 gozdziki, 2 talarki cebuli, 1 listek laurowy, galazke kopru, 5 ziarenek czarnego pieprzu. Wylozyc albo drobne pomidory albo czastki pomidorow. Zalac goraca marynata i pasteryzowac 10 min. Zawekowac.
 

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
3,806
518
113
Margot
Robilam w skorce
icon_smile.gif
I w polowkach. Polowki nie puscily, byly bardzo zgrabne
icon_smile.gif

Niestety, w calych pomidorkach skorka troche peka. Nawet mialam troche strachu, kiedy robilam pierwszy raz.
icon_smile.gif
Po jakims czasie zauwazylam, ze miejscowo troche mnie zmetnieli.... Ojej, otworzylam sloiczek, przegotowalam, i oczywiscie, bylo do kitu
icon_smile.gif
)))) W innych sloikach potem zobaczylam, ze te pometnienie wychodzilo z pekniecia i takie bylo zapektynowane. Wiec mialo pochodzenie pomidorowe
icon_smile.gif
)))
Ale pyszne sa
icon_smile.gif