Głównie korzystam z Waszych porad i przepisów, więc tym razem ja podzielę się przepisem na proste, pyszne i efektowne danie. Kto je zna, na pewno się ze mną zgodzi a kto je spróbuje pierwszy raz polubi.
Danie jest proste, do jego sporządzenia potrzeba:
1 opakowanie fety
1 puszka pomidorów bez skórki
łyżka, dwie oliwy
zioła prowansalskie
Na grzanki:
pieczywo - bułki, chleb, wedle uznania
masło czosnkowo - pietruszkowe
Do naczynia żaroodpornego włożyć fetę pokrojoną w plastry.
Pomidory wyjąć z puszki, pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć na fetę. Można też wlać częśc soku pomidorowego, ale nie wszystko, bo danie będzie za rzadkie.
Pomidory i ser pokropić oliwą i posypać ziołami.
Naczynie z serem włożyć do piekarnika, nastawić go na 180 stopni.
W tym czasie przygotować grzanki - pieczywo posmarować masłem wymieszanym z drobno posiekanym czosnkiem, suszoną natką pietruszki, solą i pieprzem.
Po ok. 15 minutach pieczenia sera z pomidorami do piekarnika włożyć blachę z grzankami. Całośc trzymać w piekarniku do czasu zrumienienia grzanek.
Całość przygotowań, łącznie z pieczeniem góra pół godziny a efekt zaskakujący.
Do tego wino, kilka oliwek i miłe towarzystwo
Zdjęcie nie oddaje całego uroku dania.
Smacznego
pozdrawiam serdecznie
Basia
Danie jest proste, do jego sporządzenia potrzeba:
1 opakowanie fety
1 puszka pomidorów bez skórki
łyżka, dwie oliwy
zioła prowansalskie
Na grzanki:
pieczywo - bułki, chleb, wedle uznania
masło czosnkowo - pietruszkowe
Do naczynia żaroodpornego włożyć fetę pokrojoną w plastry.
Pomidory wyjąć z puszki, pokroić na mniejsze kawałki, wyłożyć na fetę. Można też wlać częśc soku pomidorowego, ale nie wszystko, bo danie będzie za rzadkie.
Pomidory i ser pokropić oliwą i posypać ziołami.
Naczynie z serem włożyć do piekarnika, nastawić go na 180 stopni.
W tym czasie przygotować grzanki - pieczywo posmarować masłem wymieszanym z drobno posiekanym czosnkiem, suszoną natką pietruszki, solą i pieprzem.
Po ok. 15 minutach pieczenia sera z pomidorami do piekarnika włożyć blachę z grzankami. Całośc trzymać w piekarniku do czasu zrumienienia grzanek.
Całość przygotowań, łącznie z pieczeniem góra pół godziny a efekt zaskakujący.
Do tego wino, kilka oliwek i miłe towarzystwo

Zdjęcie nie oddaje całego uroku dania.
Smacznego
pozdrawiam serdecznie
Basia