- Sie 28, 2005
- 8,206
- 1,715
- 113
Pozwolilam sobie pomieszac po barbarzynsku, jak zapewne stwierdziliby Japonczycy.
Moj sos zawiera:
sok z 2 cytryn
sok z 1 pomarańczy
6 lyzek ciemnego sosu sojowego ( japoński, dobry, bez karmelu)
1 płaska łyżeczka pasty anchois
1 łyżeczka miodu ( kwas wykręcał gębę)
Pomieszany wstawiony na 24h do lodówki, następnie przefiltrowany ( trwalo to 48h).
Edit: podanie źródła. Fantastyczny! Znalazłam inspiracje na http://www.sushi-online.pl/sos-ponzu
Moj sos zawiera:
sok z 2 cytryn
sok z 1 pomarańczy
6 lyzek ciemnego sosu sojowego ( japoński, dobry, bez karmelu)
1 płaska łyżeczka pasty anchois
1 łyżeczka miodu ( kwas wykręcał gębę)
Pomieszany wstawiony na 24h do lodówki, następnie przefiltrowany ( trwalo to 48h).
Edit: podanie źródła. Fantastyczny! Znalazłam inspiracje na http://www.sushi-online.pl/sos-ponzu
Ostatnią edycję dokonał moderator: